Relionen på Bali är Hindu. 95% av befolkningen Hindu

Atmosfären på Bali kan man inte ignorera . om man tillbeder andarna så många gånger per dag av så många människor. Indonesien har hela 240 milj.invånare är det ofrånkomligt att hela atmosfären formliggen vibrerar av denna tillbedjan, detta lugn är mest påtagligt uppe i Tanganan hos Aga-folket. denna fofkgrupp lever ännu kvar utanför turist-kommersen. Från ett tidigare besök på 80-talet träffade jag en överenskommelse med konsthandlaren att träffas nästkommande dag hemma hos honom. nästkommande dag , en timma senare än överenskommen tid dyker han upp på sin motorcykel med en förklaring att andarna var på gott humör för att inleda dagen i goda affärer "där av dröjsmålet" .

Vid närmare fråga hos dessa människor om dessa höga trösklar i husen ca: 30 cm höga fick jag till svar att de onda andarna kommer ju från havet,och dessa kan inte flyga så som de goda andarna , b.l.a Garodan, således tar de sig inte över trösklarna.

Ett besök är inbokat till kvällen ute i det fria under stjärnorna där vi fått veta att en Kecakdans kommer att äga rum.Denna dans är tagen från historien från ramadana , hindus heliga böcker om prins Rama och prinsessan Sita.


Golfspel i den högre skolan på Handara


Material till offerings


Risterrasser på Bali


Besök på Bali 2011

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0